ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ HIKVISION SMART IPC

Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης, όπως και κάθε άλλη κάμερα, συλλέγουν ηλεκτρομα-γνητική ακτινοβολία, την οποία μετασχηματίζουν σε εικόνα.

Οι κοινές οπτικές κάμερες λειτουργούν με ορατό φως (μήκος κύματος 0.4~0.7μm), ενώ οι θερμικές κάμερες είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν σε πολύ μεγαλύτερη περιοχή φάσματος (ως 14μm), που είναι αόρατο από την ανθρώπινη όραση.

Πρακτικά μια θερμική κάμερα αντιλαμβάνεται τις διαφορές θερμοκρασίας της ακτινοβολίας των αντικειμένων που βρίσκονται στο πεδίο της, μετασχηματιζοντας τες σε εικόνα. Οι θερμικές κάμερες μπορούν να λειτουργούν στο απόλυτο σκοτάδι, έχουν καλές επιδόσεις σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες (όπως ομίχλη, σκόνη, βροχή, χιόνι, καπνός) και δυνατότητα για μεγάλες αποστάσεις ανίχνευσης. Επί-
σης, ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα μέτρησης θερμοκρασίας και ανίχνευσης φωτιάς.

 

Για τους λόγους αυτούς, οι θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια, λιμάνια, δάση, στρατόπεδα, τηλεπικοινωνίες, βιομηχανίες, ιχθυοτροφεία, κ.λ.π. αλλά και σε κάθε χώρο με κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία που απαιτεί συνεχή 24/7 και αξιόπιστη επιτήρηση.


Τελευταία τάση είναι οι διπλές, διφασματικές κάμερες που περιλαμβάνουν στην ίδια συσκευή, θερμική και οπτική κάμερα, διευκολύνοντας την επιτήρηση, απλουστεύοντας την εγκατάσταση και μειώνοντας το κόστος της. Οι θερμικές κάμερες της HIKVISION διαθέτουν αισθητήριο Vanadium Oxide Uncooled Focal Plane, ευαίσθητο στην περιοχή 8~14μm, με NETD (Noise-equivalent temperature, μέτρο ευαισθησίας της κάμερας) < 40 @ 25°C και F1.0, 3D DNR, έγχρωμη αναπαράσταση με 15 επιλεγόμενα ψευδο-χρώματα, Smart Detection: Intrusion / Line Crossing / Region Entering-Exit / Audio Exception / Hot Spot, κ.λ.π.


Οι αποστάσεις ανίχνευσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το μοντέλο και το φακό της θερμικής κάμερας. Το κόστος συνήθως αυξάνεται ανάλογα με την ανάλυση της κάμερας και την εστιακή απόσταση του φακού. Επίσης, υπάρχουν μοντέλα που η ονομασία τους τελειώνει σε «Τ», με ακριβέστερη μέτρηση θερμοκρασίας για εφαρμογές ανίχνευσης φωτιάς, κ.λ.π. Διατίθεται μεγάλη γκάμα μοντέλων,
ορισμένα από τα οποία αναφέρουμε ενδεικτικά παρακάτω.

Το καλάθι μου0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια αγορών
0

Οικονομική συνδρομή για το κεντρο ληψησ σηματων για τον συναγερμο σου

Μόνο για λίγες ημέρες, σύνδεση του συναγερμού σου AJAX με το κέντρο λήψης σημάτων ένα (1) έτος από 185 € μόνο 115 €